Jdi na obsah Jdi na menu
 


Byl středoškolský volejbal bit?

V podstatě všichni, kteří na našem okrese pinkají do volejbalky (mimo studentů z Dobrušky) hráli středoškolky včera na průmce.

Čtyři družstva chlapců a dvě holek soupeřila o postup do krajského finále. Myslím, že to byl na delší dobu poslední turnaj, kde se mohl hrát kvalitnější středoškolský volejbal, protože spousta kluků je ve čtvrťáku, a tak pokud nerupnou..... skončí kvalitní hráči - Záles, Mates, Koudy, Ríša, Michael + bývalí pinkálci. Tedy družstva zřejmě nebudou konkurence schopná na republikové úrovni.

Při rozhovoru s ostatními kantory jsme se shodli, že soumrak volejbalu se blíží. Škoda, Šmídka (promiň Evo) to sama v Opočně nevytrhne.

Fantastický zápas zahrály holky gymplu a obchodky. První set těsně pro gympl, pak houpačka s jasnými vítězstvími až po supernapínavý tiebreak 16:14 pro obchodku. Radost z vítězství zkalila koučovi Sejkorovi skutečnost, že postoupil k panu Čurdovi do Nové Paky, takže přejeme příjemnou cestu, hlavně ranní vstávání.

U kluků bylo sice dopředu jasné, kdo postoupí, ale o další místa to měl být boj. Nejlépe hráčsky vybavený gympl - Horňa, Kuba, Lorenc, Felix + další kluk co chodí pinkat se skauty. Bohužel se projevila známá pravda, že volejbal je o hlavě. K čemu to je, že umím dát ránu jako prase, když mě na druhé straně přečtou, a pak mně to vracej 100 tam - 200 zpátky. Po pár zkažených míčích klesla bojovnost pod nulu a musím se přiznat, že mně bylo některých "hráčů" docela líto. Prohrát s obchodkou, byť se tam vyskytovali Tomáš H s Danem, ale s dalšími, snad prominou, absolutními nepinky, reprezentanti gymplu neměli. 

Naopak fantastický výkon předvedli "amatéři" z "B" družstva průmky. Nevyhranost nahradili nadšením a já jsem po dlouhé době viděl oslavovat každý úspěšný balón. Kolektiv a zápal pro hru je víc než chladný "profesorský" výkon. 

Takže pořadí: 1. Průmka A, 2. Průmka B, 3. Obchodka, 4. Gympl

Pokud se dají kluci do kupy, měli by 29.3. v Kostelci zabojovat o postup do konferenčního finále. Tam zas bude zřejmě Liberec a Příbram, napěchovaní reprezentanty. To by mohla být pěkná podívaná.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář