Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 6. 2010

Včera jsme se dostali s Karlem do diskuse jak to bude dál s VK Sport. Plácnul jsem při tom několik kravin, které mě mrzí. Je fakt, že mně celou noc běhalo hlavou, jak my to vlastně příští rok zvládnem?  Mladší žáci, starší žáci, Český pohár starších žáků, 1. liga juniorů.

Vyšly mně z toho dvě možnosti:

I) Družina

Důvod

1)Za deset let nám prošlo rukama přes 100 dětí. (Pravda dvacítka byla 1 - 3x na tréninku)     Rodiče většiny z nich vůbec neznám.

2) Někteří rodiče hráčů, hrajících 6., 7., 8., 9. sezónu, nebyli ani na tréninku ani na          zápase   =  nezájem (pro mě zcela mimo chápání)

3) Je nás málo (Karel, Vláďa, stále doufám, že Zdena a já) a rodičů ochotných pomoci - auto, sponzor... minimum.

4) Pipláme se s dětmi od základů a když mají jet na turnaj, proto to děláme, dostanou přednost návštěvy babiček, zámků, výlet na kole ....

5) Dva měsíce PROSÍME hráče, aby milostivě oznámili, zda pojedou na soustředění nebo ne. To je těm rodičům opravdu fuk, že s tím máme tolik starostí (Zdeňka), že to za nic nemají?

Výsledek : Ano, dejte svoji ratolest k nám. My se vám o ni dvakrát v týdnu postaráme. Někdo z nás je v tělocvičně nebo na hřišti pohlídá. Nebudeme muset shánět peníze na nájmy, dopravu, soutěže. Prostě kdo přijde zaplatí poplatek jako v sauně nebo v lidušce nebo na bowlingu.

Bude to bez nervů. Seženeme auto? Přijdou hráči? Postoupíme? atd. S těmi co chtějí budu pinkat okres. Za sebe říkám, že hlídat do tělocvičny občas přijdu, ale vím že mě to nebude bavit, a tak nechám vydělat studenty.

II) Sport

Důvod

1) Za těch deset let všichni dobrovolní trenéři dokázali, ža tato práce pro ně není ztráta času, a že to dělají dobře. 14. místo v ČP hned za středisky. Umístění v 1. lize juniorů. Bezpočet umístění na bedně v Krajském přeboru či na turnajích všech kategorií.

Ale

Musíme změnit přístup. Hráče i rodiče jsme rozmazlili - viz I.

1)Přihlásíme pouze tři kategorie (mladší žáci, starší žáci, 1. liga juniorů) - Karel, Vláďa a já zodpovídáme pouze za jednu. Zdeňka snad bude dělat dál alespoň papíry. Bez toho to můžeme zavřít.

2)Každý z nás musí absolvovat celou soutěž. Pokud nastanou nenadálé skutečnosti (dosah, kurz,jednání, dovolená...) seženeme si za sebe náhradu. Ovšem nikoli ze zbývající dvojice.

3)Před zahájením soutěží dostanou rodiče žáků rozpis utkání v sezóně a každý z rodičů závazně vybere 2 termíny, kdy bude absolvovat turnaj.

4)Změníme systém příspěvků. Pokud bychom měli běhat a shánět sponzory jako dosud, musíme zajistit člověka navíc, který se tomu bude věnovat.  Navrhuji platby čtvrtletně nebo měsíčně. To je na diskusi.

5)Zároveň se musíme zamyslet jak s dopravou (myslím na příspěvek na dopravu).Není možné, aby mladší žáky odjezdili prakticky pouze Duškovi, Pátkovi a Ehlovi. Máme v družstvu 9 mladších žáků.

Pořád mně zní věta trenéra Kladna (vítěze extraligy):

"Přišel jsem na Prosek kde to bylo jak v družině. Jako první jsem zvedl příspěvky z 1500,- na    5 500,- a najednou to šlo. Docházka na trénink se zvedla, zájem rodičů vzrostl!"

Samozřejmě nechci jít touto cestou. To co si mohou dovolit v Praze je tady nemyslitelné. Ale něco s tím udělat musíme. Čekat tři měsíce až chlapci milostivě přinesou příspěvky už dále nelze. Kolik nás práce v oddíle stojí času, nervů atd a jediná odměna je případný úspěch a nebo někdy, a to velice zřídka pochvala. Na handrkování jo, příště a pak zase příště a zase.... 

Když přivezete k vratům domu hráče z úspěšného turnaje, kde se o něj celý den staráte a ze zahrady se ozve :"No to je dost, kde seš tak dlouho?" aniž byste dostali odpověď na pozdrav.... Taky mám někdy sto chutí s tím praštit. 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

VK = SPORT

Tonda,23. 7. 2010 18:28

I pro mě určitě SPORT. Když jsem tohle četl docela jsem se nad tím pozastavil a chvíli mě to bude vrtat hlavou, protože taky nechci aby to vypadalo že na tréninky volejbalu chodíme protože nás do toho rodiče nutí nebo se nás na chvíli chtějí zbavit. Já do VK SPORT RK chodím protože mě to hodně baví a chci něco dokázat. SPORT !!!!

SPORT

Švícko,26. 6. 2010 16:54

Můj názor je že oddíl VK SPORT by neměl být družina, ale SPORTOVNÍ oddíl. Za těch devět let co už VK Sport je, se dosáhlo mnoha úspěchů. Myslím si, že když se z toho začíná poslední dobou stávat družina že to není moc dobře. Proto taky souhlasím s Pány trenéry. Za mě JEDNOZNAČNĚ SPORT!..

Díky

Tom,16. 6. 2010 22:12

Senkjů Pepi, já se blížím ke stejnému řešení. Protože ostatní mlčky souhlasí, změna bude.

Vk sport ?

pepa,15. 6. 2010 14:48

Za mě samotného musím souhlasit s rozladěním našich Pánů trenérů a Paní trenérky.. Jako hráči bychom si měli uvědomit co pro nás děláte a co všechno pro sport obětujete.
Za mě tedy jednoznačně SPORT ... protože jako družina se nemusíme jmenovat VK SPORT, ale volejbalová družina, a název VK SPORT nechat pro ty hráče, kteří opravdu chtějí dělat sport ( s velkým S).
My jako hráči bychom si měli uvědomit, že neděláme sport jenom my, ale hlavně i ti trenéři, kteří s námi stráví každej tejden nejméně pár desítek hodin svého času, který by mohli využít daleko lépe, než jezdit s partou cizích dětí někam na zápasy (popř. turnaje).
Za sebe jsem určitě pro to, aby se zvedli razantně přízpěvky. Po tomto kroku si myslím, že rodiče bude více zajímat co za tolik peněz dělá jejich ratolest. I když jsem teď trošku sám proti sobě - tak si přeci jenom myslím, že větší příspěvky by napomohli k jasnému řešení situace. Prostě ten, kdo chce hrát, tak si hold trošku připlatí, a pro koho to bude drahá družina si hold najde něco levnějšího ( i když pochybuju, že něco najde) ...
Toť asi za mě, souhlasím plně s Pány trenéry - 100% SPORT !!!!!!

SPORT

VOLT,14. 6. 2010 8:55

V kostce velmi dobře shrnuto a napsáno. Po pravdě řečeno, já si neumím představit trénování ve třech. Založení VK SPORTU a trénování mě naplňovalo příjemnými chvílemi, na které jsem se vždy těšil. Pokud zůstaneme ve třech, změní se celý styl naší práce. Počet hodin v klubu a zodpovědnost spojená s organizací velmi naroste. Já jsem chodil (mimo jiné)trénovat, abych se od pracovních problémů odreagoval. Protože nyní do pravého žákovského volejbalového věku dospěl můj syn, budu ho podporovat v klubu tím ,že v něm neskončím. Co se týká stanovení nových pravidel chodu sdružení-ty si musíme určit sami. Příležitost budeme mít třeba na soustředění.