Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě, že je pauza II

18. 12. 2010

Když božský "Bruce" Motl poprvé pískl do píšťalky a zahájil zápas, věřil jsem, že Nový Jičín šmiknem. Neměl jsem ani tušení, co všechno dnes zažiju.

Trapný výkon našeho družstva pouze odráží tréninkovou morálku. Náš slepenec, který se nesejde k potrénování,  ztratil nadšení z počátku sezóny a bohužel produkuje něco, co volejbal připomíná pouze vzdáleně. Přiznám se, že mně je líto Lojzy, který ráno jede busem lán světa, a pak zjistí, že většině spoluhráčů je jedno, jak to dopadne. I přesto jsme mohli první zápas vyhrát.

Otočili jsme skóre 16:22 a vyhráli první set. Pak to chvilku vypadalo nadějně. 3. a 4. set jsme dostali do koncovky, kterou jsme prdli, ale která vůbec nemusela být, kdyby neomylný pískálek nevzal zápas do svých rukou.

Herr Motl mě fascinuje již od prvního setkání před třemi roky, kdy jsme museli začít hru přesně podle jeho hodinek, ačkoli hodiny v hale i obou trenérů ukazovaly jiný čas. Od té doby vím, že se s ním člověk nenudí, protože je schopen vyšpekulovat vždycky něco "legračního".

Jsou rozhodčí, kteří mají přirozený respekt a když jim občas něco uteče, tak člověk neřekne ani popel. Pak jsou ti, kteří si ho snaží vynutit neustálým vyhrožováním kartami, pokutami atd. Pan Motl by klidně mohl té druhé skupině dělat předsedu.

Loni v České Třebové neodpískal půlmetrový přešlap domácích (náš hráč pro zbytek sezóny pro zranění kotníku dohrál) s vysvětlením, že už to byl stejně poslední míč a nic by nezměnil. Pak to přišel vyžehlit tvrzením, že chce pískat vyšší třídu a v hale byl Vašina. Tím u mě jeho autorita opravdu stoupla.

V sobotu si vymyslel teče (smeč 30 čísel nad bloky) a na otázku kapitána :"Kdo tečoval?" odpověděl :"Nepřipustím žádné diskuse, já jsem viděl teče!" a samozřejmě pohrozil kartou?! Já bych býval také rád věděl kdo tečoval. Toho borce bych pak přihlásil do skokanské soutěže.

Božský Bruce, mimochodem 5 ti násobný Mistr České republiky ve volejbale ("Kdo to říká? Von!), vyhodil "diváka" po větě: "Tak to taky občas pískni" s tím, že se urážet nenechá, že ukončí zápas, že dostaneme flastr 5000,- , že máme nedostatečnou pořadatelskou službu. Proboha mohl by mně někdo říct, zda viděl na juniorech nebo v lize pořadatelskou službu? Kdo ji platí? Příště bude chtít možná těžkooděnce, aby rozdělili diváky soupeřů. Jen tak na okraj, slyšel někdy někdo pana Daníčka mluvit sprostě, natož vulgárně?

V posledním setu (22:25) otočil půlmetrový aut, neviděl přešlap jako kráva zadního hráče s tím, že sledoval míč a neviděl blokovanou náhru asi 4 m od něho. Co sledoval v tomto momentě nevím. 

Včera to byl můj 90 zápas v lize juniorů a za tu dobu jsem se k výkonu rozhodčího vyjádřil pouze jednou, dnes je to po druhé. Před sezónou jsme uvažovali, že na tohoto pána dáme veto. Bohužel jsme nad tím pak mávli rukou. Zlaaatej Bönisch !!!

Aby toho nebylo málo, tak ke grotesce přispěl i vedoucí Nového Jičína. 

Nejprve požadoval sběrače míčů. Netušil jsem, že junioři z 1. ligy jsou natolik omezeni v pohybu, že si nemohou dojít pro zakutálený míč. Mimochodem, když jsme hráli u nich v nevytopené hale, tak se tam nic takového nekonalo. První zápas jsme úvodní set čučeli do slunce, takže příjem podání takřka nebyl možný. Ve druhém zápase jsme hráli na centru a nikoho neobtěžovalo si dojít pro balón i když mají větší halu než my.

Během zápasu jsme zažili příhody s odpadkovým košem, když soupeř trousil po střídačkách posmrkané šnuptychly s tím, že odpaďáky jsou daleko. Asi nemají kapsy nebo nevím. Vysvětlení hostujícího kouče, že my bychom je u nich trousili taky, ale protože jsme tam byli v říjnu, tak kluci ještě neměli rýmu. Za měsíc k nám mají přijet kluci z NJ na Český Pohár st. žáků. Nevím, zda jsme schopni vytvořit tomuto oddílu dostatečně přijatelné podmínky.

Nakonec ještě jedna věc. Během zápasu zoxidoval jeden míč. Asi někdo potřeboval dárek pod stromeček.

beach-volleyball-code-for-teammate.jpg

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

"Rozhodčí"

Noname,21. 12. 2010 14:55

Je bohužel pravda, že někteří rádoby rozhodčí, jsou opravdoví tragédi !!!

Herr Motl

Tom,21. 12. 2010 12:40

Přiznám se, že když nás ve 3. setu ořízl a vzápětí vyhodil pana Daníčka, tak jsem silně uvažoval, že zhasnu světla a půjdu do pryč.

Názor na rozhodčího

Šeda,20. 12. 2010 19:55

Já bych po něm hodil stul :D

divadlo: zápas RK-NJ

VOLT,20. 12. 2010 8:22

Přišel jsem až na druhý zápas. To co jsem viděl z naší strany za hru nemá omluvy, ale existuje slůvko kdyby. Kdyby nebylo nevkusného divadla s příslušnou arogancí a pohradáním.........
Nemůžu vůbec pochopit, jakým právem "Pan rozhodčí" vyhodil diváka. Že by měl špatné svědomí jak pískal do píšťalky? Mít pořadalskou službu, podavače balónu - kde žije? Náš klub žije pouze z nadšenců, kterým volejbal děla potěšení a nemá další lidi, kteří by dělali zázemí. Teď zpětně, ale pozdě s Tomášem litujeme, že jsme na výhružky pana rozhodčího nepřistoupili. Ukončit zápas se zápisem v "zápisu" proč se tak stalo by bylo dost zajímavé. Alespoň jsme zase chytřejší o další zkušenost. Komentovat chování trenéra NJ nebubu, protože co mu povolil rozhodčí, tak nevkusně se mohl chovat, on za to vlastně ani nemůže. Teď si vzpomínam, že svaz ledního hokeje prohlásil, že si v hokeji vychovávají "tupce" bez vychování a úcty. Doufám, že to neplatí ve volejbale.

snad pan Motl tu vyšší třídu vypíská

Prasik,19. 12. 2010 17:04

přál bych mu pískat zápas jako byl na final four v Praze kam přijeli fanoušci Iraklisu Soluň..Asi by všechny vyházel... http://www.youtube.com/watch?v=FKsoYQSfzEE&feature=related