Jdi na obsah Jdi na menu
 


VK RK - Choceň 1:1 (3:2, 2:3) Bezva!!!

30. 10. 2010

Do RK zavítal vedoucí mančaft skupiny, který chtěl potvrdit své výsadní postavení. Pokud bychom hostům neulehčovali průběh prvních dvou setů, mohli mohli jsme v pohodě vyhrát 3:0 a nebylo co řešit. Nakonec po zlepšeném výkonu krásné vítězství 3:2.

Do druhého zápasu jsme nastoupili "ze šatny" a soupeř nás v prvním setu zesměšnil. Nepředvedli jsme nic a hlavně opět chyběla komunikace a z ní pramenící směšné chyby. Druhé dva sety jsme předvedli perfektní volejbal (až na koncovku druhého, kdy nám z vedení 22:12 zbyl umolousaný náskok 25:21). Zbytek zápasu jsme odehráli v útlumu - viz. první set a bohužel rozhodující sadu jsme stáhli gatě daleko před brodem. Z vedení 4:2 jsme prdli 5:15 . To je jediné, co mě za celý den fakt mrzí.

1) Konečně jsme našli nahrávače ke Kouďákovi. Martin ho hledá (někdy až moc) a Koudy útočí. Rozhodně to byl Lojzův nejlepší výkon letos.

2) K postům U a N přibyl post L - který zahrál perfektně. Ríša vyzobal těžké míče, ví kam se postavit. Na účku je mančaftu prospěšnější než na smeči a je moje chyba, že jsem to prohodil. Chtěl jsem poslat ve druhém zápase na plac celou lavičku, ale to se nepovedlo. 

3) Michal zahrál výborně v prvním zápase. Smeče střídal s ulívkou (tu mu ani jednou nechňapli) a perfektně přitlačil podáním. Ve druhém bohužel prospal začátek a pak byl poloviční. Smečované podání v tiebreaku skoro do boční zdi hovoří za vše.

4) Somm je Somm. Střídá hvězdné okamžiky se slabšími. I on předvedl pár předpisových bloků. Měl by v Praze zapracovat na podání. Má krásnou, hnusně plachtící plachtu, ale nejistou. Většinou dá bod nebo aut.

5) Kluky z Nechanic hodnotit nemůžu, protože s námi netrénují a tak nejsme sehraní. Ale je fakt, že Honza se na síti prosazuje dobře, jen musí přidat v agresivitě na bloku, Tomáš zahrál velmi dobře na smeči a ve druhém zápase se prosazoval svým originálním stylem Jakub. Asi jsem ho měl do pátého setu poslat, ale to je kdyby...

6) Michal, Švícko a Danda to budou mít ještě chvíli těžké. Proti dvacetiletým chlapům je to o držku. A já neodhadnu moment kdy střídat. takže kluci zatím sorry. Ale váš čas přijde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

To by mě zajmalo

Šeda,31. 10. 2010 11:16

To by mě zajmalo čím jsem prospěšnější.......? Dobré pole mužu mít i jako smečař. A až všichni utočící hráči budou mít daloko větší procento uspěšnosti utoku než já tak si mile rád na to libero postavím..... ale takle mě to prostě nebaví! A že mě v pátem setu vynadáte za to že si snimi pinkám..... Ano beru na vědomí, ale první balon jsem chtěl zkusi zalít, To se snad muže ne? Bylo to z výšky tak jsak ste si to předtím přál! A že jsem druhý nesmečoval? To je tak že náhra nebyla ideální (dle méno usudku ve hře) a já se rozhodl to místo toho abych to narval do pásky nebo do bloku aspoň přehrát...... Nevím co je lepší? Ale vy jste trenér.

Re: To by mě zajmalo

Tom,31. 10. 2010 13:36

Velice jednoduše. Od té doby co hraješ libero máme podstatně víc zvednutých míčů po útoku soupeře i z podání, protože jsi přijímal úspěšněji než oba středoví hráči. Na smeči jste na tom všichni skoro stejně. Pokud bereš post libera jako odsun a nechceš ho hrát, já to respektuju. Nebudu nikoho nikam nutit. PS: Ten druhý balón jsi nesmečoval protože nebyl ideálně kopnutý, ale tys nebyl také řádně odstoupený, jako ostatní naši smečaři při delší výměně.

Re: Re: To by mě zajmalo

Šeda,31. 10. 2010 14:26

Ale když nezautočíme tak moje zvednuté balony jsou k ničemu.... necítím se jako odsunutý ale prostě myslím že teĎ sme měli dva nejlepší soupeře a proti horším libero není potřeba...... viděl jsme to v polsku tam jsme si ani trochu nezehrál..... takže třeba teĎ proti Havířovu si myslím že je liberu uplně k ničemu!

Re: Re: Re: To by mě zajmalo

tOM,31. 10. 2010 17:22

Polsko byl jen výlet, kdes mně vytrhl trn z paty a za to Ti děkuju. V zápase, který trval 25 minut i s rozcvičkou by libero normálně nebyl. Ale jak nechat všechny zahrát? Střídat po třech minutách? Ve Francii to bude jinak.

Re: Re: Re: Re: To by mě zajmalo

Šeda,31. 10. 2010 17:58

No já to dával jako příklad..... No nikdo znás neví jak to ve francii bude..... mylsím že se libero plánovalo hlavně kvuli ustí

nezávislý názor

VOLT,31. 10. 2010 17:08

Jenom můj názor. Libero hned po nahravači dělá celou hru družstva. Musí být bojovný a co je hlavní, věřit si na příjmu, zalívce i na náhře po špatném příjmu. Myslím si, že si zahraje dost a je s míčem v kontaktu nejvíce hned po nahravači.Co se týká Vašeho družstva ve smeči z hlavního kůlu. Tam já vidím problém, který je ale v původu nahravačem. Jak ty tak Michael se můžete prosadit pouze hraní střelbou. Jinak z normalu máte dost velké potíže. Ty smečuješ se skrčenou rukou, takže tvoje smeč neletí nad blokem, ikdyž výskok máš perfektní. Michael zase podskakuje a smečuje z jednoho kroku. Zatím normál umí zasmečovat Martin a šlo to i Tomášovi. Martina Váš trenér ale musel pošoupnout na náhru, abyste útočili Lojzou a středem. Protikladem je ale problém na hlavním kůle, protože Martin zatím neumí nahrát střelbu. Tebe je určitě škoda nechat jenom sedět nebo střídat, věř mi post libera je pro tebe v této chvíli nejlepší, na smeči by ses v tuto chvíli jenom trápil.

Re: nezávislý názor

Šeda,31. 10. 2010 17:32

Myslím že není potřeba střelba jen stačí dotažená náhra na anténku aby sme si mohli vybrat jestli lajnu nebo diagonálu....... myslím si že oba jí "docela" umíme. Ikdyž kdyby to byla střelba bylo by to ečště o hodně jednodužší! No možná si zahraje nejvíce ale celá moje práce vyjde v niveč když když někdo hodí balon prstama do sítě nebo tak....... to je pak k uvztekání! A rači se budu na smeči trápit a nudu se aspoň chtít pořád zlepšovat a zlepšovat.......(tím nechci říct že teď nenám co, samozřejmě že mám)...... ale tady si mužu klást aspoň lepší cíle......