Jdi na obsah Jdi na menu
 


ČP kadeti 9.3. Fantazie

Chtěl bych poděkovat všem, kteří se jakkoli podíleli na organizaci finálového turnaje ČP. Od hostujících družstev máme pouze kladné ohlasy, myslím, že na tento turnaj budeme vzpomínat dlouho. Děkuji TN 

Přítomnost reprezentačního trenéra mládeže, Jiřího Zacha, dokazuje, že se v sobotu 9.3. nejednalo o nějaký bezvýznamný turnaj. Na finálové klání Českého poháru kadetů se probojovalo ve čtyřech kolech 6 nejlepších družstev soutěže, včetně našich kluků. A co je velmi potěšující, nebyli jsme jen do počtu.

V prvním zápase jsme porazili velmi dobře hrající kadety ze Svitav a vzápětí jsme si připsali další tři body po zápase s pražským Orionem. Hodinka pauza a pak to přišlo, tři zápasy v řadě, z toho hned první dva s družstvy, která již měla zajištěnou bednu v celkovém hodnocení.

Slávisti určitě nečekali, že bychom mohli klást takový odpor. K nečekanému výsledku chyběl kousek. Po vyhraném 1. setu jsme zlikvidovali manko 19:24, pak však byl šťastnější soupeř a nutno přiznat, že v tiebreaku nás hradečtí přehráli. Zápas se hrál v bezvadné kulise, o kterou se starali hlavně naši prckové, kteří mlátili do všeho a vším co měli po ruce.

Na zápas s bývalým ČZU, nyní Lvi Praha dostali chlapci ještě nečekanou pomoc. Z turnaje v Kostelci přijeli reprezentanti Sklepa, kteří obětovali zpáteční lístky na vlak, aby v hale obětovali hlasivky. Fakt mně běhal mráz po zádech, když zaplněná tribuna oslavovala každý bod domácích. Zápas s favoritem jsme dotáhli do zkrácené hry. Atmosféra zápasu pohltila i čestné hosty - Janu Drejslovou, místostarostku RK, a senátora Antla. Stejně jako celá hala stáli a vyvolávali poslední bod při našich "mečbolech". Řev, po třetím, konečně úspěšném, hala Romana Šebrleho dlouho nepamatuje.  Pro nás na lavičce i pro kluky na hřišti to byl fantastický zážitek a jsem přesvědčen, že právě diváci "donutili" hráče k předvedenému výkonu.

Pak chlapci ještě vydolovali zbytky sil a šmikli Českou Třebovou. A bylo jasno!!! Ve finálovém turnaji ČP jsme vybojovali 2. místo!!! O stříbru rozhodl až horší poměr míčů.

Jsem rád, že kluci prodali to, na co tak dlouho dřou. Je to velký úspěch pro náš klub, vždyť v celkovém hodnocení jsme 5., dva body od bronzu. Je to bezva, ale jak říkal Ivan Hlinka: "Hlavně se z toho nepo…!"   TN

PS:

Na FCB, youtube… se objevují záznamy ze včerejší akce. Prosím o odkazy do komentářů. Děkuji

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

VK - Orion

Tom,11. 3. 2019 13:11

https://www.youtube.com/watch?v=hK1Wmac4zLI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3tsJQ5rKLI1PTCwNW9SxXQWKbQ7IbqPzt1kSPZXx89EfPjQ8izw6bgqyo