Jdi na obsah Jdi na menu
 


Extraliga U 22 - bomba v kvalifikaci!!!

Po pěti měsících a 8 dnech, jsme se sešli v plné sestavě, a to v tělocvičně brněnského gymplu. Los nám přisoudil do skupiny domácí Brno, libereckou Duklu, Benátky nad Jizerou a hradeckou Slávii.

V úvodním zápase jsme se na hřišti občas hledali, domácí jsme sice semtam potrápili, ale zahájili jsme prohrou 0:3. S favoritem celé soutěže jsme neměli úplně špatné body a s předvedenou hrou jsme mohli být spokojeni.

img_1527.jpeg

Ve druhém zápase jsme opět chtěli alespoň potrápit Duklu. Docela se nám to povedlo a za hodinu si odnášíme vítězství 3:0! Mimo tří bodů si vyslechneme ještě pochvalu od rozhodčího, který jistě jen ze slušnosti (přesto potěšil) prohlásil, že se mu naše hra velmi líbí, děkujeme. Faktem je, že Lukáš, na turnaji nebylo lepšího chlapce na náhře, zahrál zcela luxusně. Dominik je klasika, na kterou se dá spolehnout, Dan předváděl nejlepší výkon na Ú jaký jsem od něho viděl. Horňa co se zlepšil na příjmu si věřil i v útoku, Stuchličovi to taky sypalo a Franta poté, co nedržel "půl roku" balón v ruce, příjemně překvapil. O Krassičovi opět nebylo pochyb - superpřijímač! Vánič spolehlivý, díky němu jsme se zvedli ve 2. setu, když to trochu skřípalo, tak David nasadil 2x kubánskou pokličku a bylo po potížích.

Vítězství na Duklou jsme oslavili ve středověké krčmě, kde Horňa s Frantou sežrali každý asi kilo a půl masa, plus nějakou přílohu. Pak nás vzal Dominik na exurzi Brnem, abychom poznali, jak se v moravské metropoli zabydlel. Naučil mě jezdit šalinou, ukázal pivní burzu a pak předělané kino na jakési čajové a biliárové doupě. Prostě pěkný večer.

Trochu jsme si na sebe upletli bič protože se zdálo, že to nejhorší na hřišti máme za sebou. Do reálu nás vrátily Benátky, se kterými jsme se pěkně rozjeli, ale pak z pohodového zápasu byla vydřená výhra 3:2. 

Před posledním mačem byly karty rozdány zajímavě. Při prohře s Hradcem můžeme žuchnout do žumpy, při výhře 3:0 máme šanci na elitní pětku extraligy. Vzali jsme druhou možnost a za hoďku převálcovali Slávii 3:0. Závěr byl trochu nervózní. Vedli jsme 24:20, Dominik zkusil přitlačit na servisu. Přitlačil pěkně, až se síť prohnula skoro o metr. Pak jsme dostali bod z podání, vzápětí eso. Za stavu 24:23 jsme přijali asi za 3- ale Dan otřel bloky do autu a bylo hotovo.

Cestou domů obě posádky žhavili mobily, protože o tom, zda postoupíme do 1. skupiny měl rozhodnout zápas v Příbrami mezi Kocoury a Karlovarskem.  

Dopíšu až budu vědět...

Tak už vím. Ze všech možných variant byla jediná, která se nám nehodila. Kupodivu se hodila oběma družstvům, a tak to podle toho dopadlo. Tím samozřejmě nechci vůbec spekulovat. Jsme ve dvojce, což je super. Možní soupeři? Kolín, Kojetín, Ostrava s Matějem, Benátky 

To by mohlo být pěkné pinknutí.