Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kvalifikace MŽ HK

Mladší žáci VK Sportu RK vyrazili v sobotu na první kolo MČR do Hradce Králové. Očekávání nebylo velké, víme, jaké máme možnosti a známe „své lidi“ a navíc nám s angínou lehl hlavní smečař Pepa Daníček, ale co kdyby…. J. Hned první zápas s Duklou Liberec byl od začátku v režii soupeře, nedařilo se nám téměř nic a navíc  blokař Matouš Kostelej špatně doskočil pod sítí, čímž pro něj sobotní turnaj skončil. Další zápas se Lvi Praha byl obdobou toho prvního a ač jsme si se Zdenou slibovaly, že se nebudeme rozčilovat, došlo i na ostřejší slova a zvýšení hlasu. Chyby byly ve všech herních činnost, nedařil se ani servis, ani příjem, prostě vše bylo špatně. S oběma soupeři prohráváme 0:2. K dalšímu zápasu nastupujeme proti domácí Slavii HK a tady už je za co chválit. Hra se celkově zvedá, kluci hrají přesněji a hlavně bojují. Sice opět prohráváme 0:2, ale už se na to dalo dívat J.  Následuje 2h pauza a my se i přes nepřesvědčivý výkon necháváme „ukecat“ a bereme kluky do McDonaldu a KFC. A ejhle, světe div se, při dalším zápasu s Kolínem zjišťujeme, že příště musíme v těchto rychlých a „zdravých“ občerstveních už asi snídat J. Kluci předvádějí úžasnou hru, bojují jako lvi o každý míč, dokonce Honza Papáček vyskočil i na lavici zapisovatele a neváhal „nasadit život“ jen proto, aby míč uhrál. Soupeř je z jeho výkonu tak rozhozen, že ani nevnímá, jak balón padá na jeho palubovku.

Sice opět prohráváme oba sety, ale tentokrát až v koncovkách – chybí nám  zkušenosti. Zápas to byl ale opravdu úžasný a všichni si za něj zaslouží velikou pochvalu. Poslední zápas s Letohradem je už jen „povinným“ vítězstvím – tohoto soupeře známe, hrajeme s ním celou sezonu v krajském přeboru, takže konečně výhra 2:0.

Nikam jsme sice nepostoupili, ale musím uznat, že nakonec to vůbec nebyl takový propadák. Kluci si hrábli na dno, nejsou zvyklí odehrát 5 zápasů v sedmi lidech a navíc s takovými soupeři. Všichni si moc dobře uvědomují, kde mají svá slabší místa a na čem je potřeba zamakat.

Velký dík za podporu patří Morávkom, Daníčkom a maminám Marcele Červené, Kačce Hejlové a Hance Kostelejové. Všichni fandili co to šlo a my si toho moc vážíme.

Za VK Sport nastoupili: Eda Linhart, Michal Ciran, Filip Morávek, Aleš Hejl, Jakub Červený, Honza Papáček, Jakub Gajdoš a Matouš Kostelej (zranění nebylo vážné, již včera pilně trénoval).

Míša

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář