Jdi na obsah Jdi na menu
 


M ČR starší žáci HK 4. - 6. 5. 2018

Možná bylo očekávání větší než dosažený výsledek, ale za sebe cítím povinnost klukům i trenérům poděkovat.

Už jen samotný postup mezi 16 nejlepších družstev ČR je velký úspěch, vždyť v kvalifikaci vyřadili mančafty s neporovnatelně širší základnou a větším zázemím.

Toto družstvo jsem viděl hrát po cca 2 měsících a v klidu konstatuji, že takto nabitý mančaft jsme v našem oddíle ještě neměli, a to ani v dobách, kdy jsme hráli 1. ligu juniorů v sestavě, kterou tvořila polovina žáků. Například o takovém účku, jako je Dan, jsme si mohli nechat pouze zdát. Nechci vyjmenovávat jednotlivé posty jak jsem je viděl z tribuny, na to nemám "oprávnění" , ale způsob jakým se kluci prezentovali bych označil za zdravý.  Se všemi soupeři drželi krok a většinou jen série příjmů rozhodovala o výsledku setu. Hráli pestře, nebyli omezeni normálem z hlavního kůlu. K vidění byly pipe (pajpy), útoky středem, za hlavou, bojovnost a hlavně snaha poprat se o každý balón, což zdobilo všechny hráče, kteří byli v danou chvíli na hřišti. Velkou předností je i podání.

Chlapci mají potenciál a teď záleží hlavně na nich, jak zvládnou přechod o kategorii výš.

Bohužel se nám stále nedaří "zatáhnout" - zaujmout rodiče.(Což osobně závidím Lanškrounu, Svitavám, Liberci i Slavii...) Čest výjimkám. Myslím, že i kluci by se chtěli vytáhnout před příbuznými. Takhle mně to přijde dost líto. Věřím, že 40 minut cesty do Hradce, klidně spojených s nákupem a pofanděním na jednom či dvou zápasech, by nikomu neublížilo.

Možná jsem naivní nebo jsem si měl za těch skoro 20 let zvyknout, ale nedaří se. Když rodiče ráno před víkendovým soustředěním vysadí potomka 30 metrů od tělocvičny, zařadí zpátečku a nepřijdou říct trenérům ani čau, tak mi to hlava nebere. Pokud je vrcholem zaujetí napsaný komentář nebo smajlík, tak to jsme na tom špatně.

TN

PS: Za poslední dva odstavce se omlouvám, hlavně těm, kterých se to netýká a chodí. Ale bylo to ve mně jako v koze.


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

děkuji

Milan Resl,11. 5. 2018 12:02

Děkuji za článek, děkuji za reakci. Když jsem viděl atmosféru kolem MČR starších žáků v HK, tak jsem se rozhodl ukončit FB, je mi líto, že nám v dnešní době stačí klikání v aplikaci. Je smutné a demotivující to co píše Tomáš (opravdu mě mluví z duše), že nikdo např. z nenominovaných hráčů a jejich rodičů nechtěl vidět na jaké úrovni se hraje dnes volejbal starších žáků a mohl by to brát jako motivaci pro další práci či i pochopení toho, že nominace byla jaká byla. Mohl podpořit kluky, se kterými tráví čas na 3 trénincích a víkendových aktivitách.
ANO potvrzuji, měl jsem větší ambice, ale ne nereálné, když víte co kluci umí a co dokáží na tréninku či při zápasech, kde se daří ... A teď z odstupem času jsem více a více hrdý na celý tým a na všechny kluky, v letošním roce odvedli obrovský kus práce. Nyní se musí zaměřit na vlastní motivaci, na motivaci se musí zaměřit i trenéři, na větší EMOCE v utkání, na ladění obrany = přechod na nový systém + přestup do vyšší kategorie KADETŮ. Držím pěsti do dalšího období zvýšených nároků.
Touto cestou děkuji klubu za podporu, děkuji sponzorům a děkuji rodičům, kteří jsou na plno s námi...

Milan

Kluci díky

Míša ,7. 5. 2018 21:50

Díky Tome, napsal jsi to pravdive a ja jsem ráda, že jsi mě předběhl. Chystala jsem se také něco napsat a vzhledem k tomu, že jsem tam,stejne jako Ty, dva dny byla a zazila ten kotel fanoušků soupeře, byla bych mnohem ostřejší a peprnejsi. Kluci jsou uzasni, natrenovano mají, poctive dřou, tady prostě selhalo neco naprosto jiného. A vzhledem k tomu; ze to bylo skutečne " za humny", je to o to smutnější.