Jdi na obsah Jdi na menu
 


Modří bojovali v Novém Bydžově

Včera jsme absolvovali s modrými nadstavbové turnaje v Novém Bydžově.  Přes změnu času přišli všichni chlapci včas, i když na některých byl spánkový deficit evidentní.

Cestou do Bydžova se mně stalo něco, co jsem ještě nikdy nezažil. V autě bylo naprosté ticho, a to nespali. Až v obci Břízy tiše prohodil malý Pepča: “Břízy“! Ještě, že jsme nejeli přes Beroun.

 

Po příjezdu nás sprdnul pořadatel, že už na nás dost dlouho čekají. Jak jsem později zjistil, turnaj začínal nástupem družstev a naše: “Zdar, zdar, zdar!!!“ asi chybělo. I tak, protože jsme hráli až druhé kolo, kluci čekali na zápas skoro hodinu. Alespoň měli dost času na rozcvičení. Po sedmi minutách prohlásil malý Alda, že už stačilo a tak si na zbytek čekačky chlapci sedli. Michal skoro usnul.

 

První zápas s Novou Pakou 2 : 0. V pohodě odehrané. K výbornému výkonu se vzepjal Filip a k mému překvapení odehrál velmi dobře i celý turnaj. Začátek zápasu vyšel super i Michalovi. 3 x krásně zasmečoval, což ho bohužel navnadilo natolik, že pak smečoval všechno. U něho se právě nejvíc projevilo, že po koukání na Matrix a kratším spánku byl celý turnaj “nedopečený“. Série pěti zkažených servisů v dalším zápase mě fakt nadzvedla.

 

Druhý zápas se Slávií HK (kluci) Prohra 1 : 2 mrzí. Nevynucených chyb jsme udělali moc. Do stavu

6 : 6 v tiebreaku získal soupeř všechny body naší zásluhou. 3 zkažená podání, 3 x prsty do autu nebo sítě. Vedli jsme ještě 13 : 12 když Michal zablokoval míč nad sítí, ale paní rozhodčí se rozhodla, že blok vypadá jinak (musí to být odražený míč na zem). Pak jsme zkazili dva příjmy a bylo. Tento zápas se povedl Matoušovi, který si sice ještě netroufne na úder jednou rukou, ale udělal spoustu bodů, když pěkně trefoval prsty nepokrytá místa na straně soupeře.

 

Třetí zápas s Remou RK. Prohra 1 : 2. Na víc jsme neměli. Holky byly lepší, získaný set potěšil. První set pískala Hanka Hemrová, já jsem poctivě otáčel (i tak jsme ho prohráli). Pak přišla, rovnou ze svatby, paní rozhodčí. Trochu mně jí bylo líto. Juchali prý až do rána, ještě ta hodina mínus, ale výslužku nepřinesla. Během zápasu si za bojovnost několikrát vysloužil potlesk Alda. I od fanoušků soupeře, družstva mladších žaček Remy, které odehrály svůj turnaj v sousedních Nechanicích dříve a tak přijely, v čele s trenérkou Janou Jaklovou,  pofandit do NB.

 

Čtvrtý zápas s domácími. Výhra 2 : 1 Úplně zbytečně ztracený set. Na konci jsme ještě měli štěstí, když za stavu 12 : 12 upozornila Jana Jaklová rozhodčí, že domácí hráčka byla v síti. Do té doby se sítě na turnaji nepískaly. Vzápětí trefil Filip podáním domácí hráčku v autu no a další balón holky nepřepinkly.

 

Suma sumárum:  Získali jsme 7 bodů při poměru setů 6 : 5 a obsadili 3. místo za vítěznou Remou RK (8bodů) a Slávií HK (také 8 bodů)

 

Druhá parta si vedla o něco lépe. Pod vedení couche Toma Morávka zvítězila ziskem 10 bodů, když postupně vyklepli: Slávii HK 2 : 1, Jičín  2 : 0, ČK 2 : 0 (kontumačně) a domácí 2 : 1

 

Tento úspěch se zřejmě rozhodl oslavit Eda s celou vesnicí, protože po jeho návštěvě v KFC už pro další zákazníky nezbylo žádné brčko.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář