Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výrazná stopa VK Sportu na Festivalu v JH

Po zkušenostech z minulých festivalů se mně do Jindřichova Hradce moc nechtělo. Zvlášť při vzpomínce na loňské Budějovice, kdy perfektně zorganizovaný turnaj zkazil koordinátor svazu svým stupidním zásahem do systému.

Na toto, nadneseně řečeno, Mistrovství ČR v barevném minivolejbalu se dostala nejlepší čtyři družstva v jednotlivých kategoriích z krajských kvalifikací. My jsme mohli nasadit jednu dvojici ve žlutém a v červeném + dvě družstva v oranžovém a modrém.

Problém chvilku nastal s dopravou, protože Zdena se rozloučila se zelenou "korzičkou", ale nakonec našla adekvátní náhradu a mohli jsme vyrazit. U mě v autě se ujal role navigátor Kóďa, který poctivě každou křižovatku hlásil stav na příjezdových komunikacích a v závěru informoval posádku o každé změně v dojezdových kilometrech a minutách z navigace. Poslední 3 kilometry hlásil snad každých 10 metrů...

Na Domově mládeže na nás čekala velmi sympatická paní vychovatelka, která nás ubytovala v krásných čistých pokojích (což na těchto akcích nebývá běžné). K dispozici jsme měli ledničku, kuchyňku, klubovnu....navíc kluci měli bezvadný výhled. Všichni malí si povlékli sami, jen Fifan a Bene si stěžovali, že mají špatné povlečení na peřinu (měli ji naštorc). Větším klukům povlékly trenérky.

V sobotu se začínalo v 10 hodin. Ve žlutých bylo 28 družstev, v oranžových 39, v červených 40 a v modrých 9. Po zjištění systému turnaje = návrat k normálu bylo zřejmé, že o celkové vítězství si to rozdají pouze vítězové sedmičlenných skupin a v modrých při dvoukolovém systému každý s každým vyhraje ten, který bude mít nejvíce bodů.

Miky s Honzou ve žlutých a Tom s Kubou v oranžových profrčeli skupinou jak nůž máslem, KoKo v oranžových se trošku zadřeli, přesto i oni nepoznali porážku. Jáchym + Bene měli smůlu na los. S bilancí 2 výhry + 4 prohry skončili ve skupině 5. Zato si ale zahráli 6 super zápasů s výbornými soupeři. V modrých Béčko zvítězilo o parník, Áčko bylo jako na houpačce - po prvním dnu 5.

Organizátoři festivalu se vytáhli. Harmonogram šlapal, zázemí prima a navíc zajistili bezvadnou firmu na stravování. Jídlo vynikající a porce velké. Dokonce, když jsme poprosili šéfa firmy, zda by nám nemohl večeři vydat na intru tak přikývl a přivezl nám špagety v hygienicky zatavených obalech s přídavkem kečupu a sýra navíc!!!yes  Na druhou stranu budeme muset zvážit, zda budeme příště večeře kupovat hromadně. Představa některých hochů, že večeře jsou jenom hranolky nebo lupínky a jiné jídlo nasytí odpadkový koš mě dráždí.frown

Večer po zápase reprezentantek si kluci ještě zajuchali na koncertu skupiny Buty a šlo se do pelechu.

Snídani uvařili trenérky v Kauflandu, Papi dojedl dvoukilovou sklenici rybí pomazánky  a šlo se bojovat o placky.

1) Miky + Honza - po prvním prohraném zápase se objevili i slzičky, nakonec však to byla jediná ztráta kytičky = 2. místo STŘÍBRO!!!yes

2) Tom + Kuba - nezaváhali. Ani jednou neznervózněli a dokráčeli pro titul = MISTŘI !!!yes

3) Ko Ko - zahráli moc pěkně, ale bohužel v každém zápase udělali nějakou blbinu a v závěrečném součtu jim chyběl jeden bod na bronz. Sice brambora, ale i tak - 4. místo celkově!!!yes

4) Jáchym s Benem si spravili chuť a v neděli vyhráli suverénně svoji skupinu.yes Mají ještě rok čas, uvidíme zda se za rok posunou.

5) Modré jsem moc neviděl. Béčko dotáhlo své snažení = MISTŘI!!! yesÁčko opět houpačka. Kluci hrají jen když vedou. Jakmile prohrávají sklopí hlavy a veškerá snaha je v čudu.

Rozloučili jsme se na intru, kde další bezvadná paní vychovatelka přišla kvůli nám v neděli o půl osmé a pak ještě o půl čtvrté. Musím smeknout před vstřícností zaměstnanců tohoto DM. Už  propozice poslal pan Jahoda v předstihu srozumitelné i pro mě a obě vychovatelky byly stále na telefonu, pro případ, že bychom něco potřebovaliyes. Děkujeme a snad jsme po sobě nenechali velký Unordnung.

Příjezd úspěšných reprezentantů do RK, samozřejmě k bazénu, proběhl podle plánu, těsně po sedmé hodině.  Nevím jestli někteří neucpali doma odpad z vany. TN

PS: Na jedné z fotografií je zachycen jeden z nejlepších doprovodných kytaristů. Kdo ho objeví, dostane na zakončení sezóny buřta.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jindřichův Hradec 2. -3.6.18

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Další foto

Tom,4. 6. 2018 13:04

https://tomgiba.rajce.idnes.cz/Jindrichuv_Hradec_2._-_3._6._2018/